Walram van Retersbeek
(Cir 1300-)

 

Gezin

Partners/kinderen:
1. Onbekend

Walram van Retersbeek 322

  • Geboren: Cir 1300
  • Huwelijk (1): Onbekend
Afbeelding

opsommingsteken  Algemene notities:

Walram van Retersbeek staat genoemd als bezitter van de hof Retersbeek te Klimmen (niet te verwarren met de Retersbekerhof). Walram werd in 1335 door de graaf van Gelre met deze hof beleend.
De acte van verheffing is bewaard gebleven en luidt in vertaling: "Ik wapendrage (armiger) van Retersbeek, maak bekend aan allen die de voorliggende brief zullen inzien (...), dat ik heb ontvangen van de zijde van de aanzienlijke man, heer Reynaldus graaf van Gelder, tweehonderd Keulse marken als vergoeding (pagamenti) (...) en wel in ruil voor de trouw en de eer hem door mij bewezen.
Voor dat geldbedrag nu draag ik hem mijn hoeve over (supraporto), die gelegen is te Retersbeek, samen met dertig bunder akkerland, tot die hoeve behorend. Ik en mijn erfgenamen zullen voornoemde goederen onafgebroken als leengoed (feodum, feudum) van zijn kant en van de kant van zijn erfgenamen behouden en bezitten (...).
Gegeven in het jaar des Heren 1335, 's dindags na het feest van de heilige bisschop Nicolaas."


Afbeelding

Walram trouwde met.




Startpagina | Inhoudsopgave | Achternamen | Naamlijst

Deze webpagina werd gemaakt op 20 Mei 2023 met Legacy 9.0, een onderdeel van MyHeritage.com; inhoud copyright en onderhouden door henk@kreutzkamp.nl